TAAM, keurslager

ONS VLEES, BEWUST GEKOZEN

Voor een slager is vlees het belangrijkste product

“Ik kies bewust om samen te werken met leveranciers en boeren waar ik al jaren een goede verstandhouding mee heb. Dierenwelzijn is in de afgelopen jaren, terecht, een belangrijk thema geworden. Wat minstens zo belangrijk is, is hoe er met de dieren wordt omgegaan, bijvoorbeeld tijdens het vervoeren van de boer naar het slachthuis. Ik geloof in het vervoeren in groepsverband, met andere dieren waar zij vertrouwd mee zijn. Het afleggen van kleine afstanden is belangrijk, hierdoor ervaart het dier zo min mogelijk stress. Een gezond en kalm dier, dat langzaam en in rust opgroeit zorgt voor de kwaliteit waar ik voor sta.

Rundvlees uit Twente

In het rustige Overijssel staan een aantal kleinschalige boerderijen. Deze vakkundige boeren hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van onze luxe blonde d'Aquitaine runderen. Deze runderen hebben rust en ruimte. Het grootste deel van het jaar lopen zij buiten in gebieden van Staatsbosbeheer. In de koude maanden worden zij verzorgt in open stallen met een ligbed van stro. Zij krijgen uitsluitend hoogwaardig veevoer zoals hooi, mai╠łsmeel, luzerne en tarwe. Het vlees is mooi gerijpt, mals en heerlijk van smaak. De gehele keten is kort en in eigen hand met de hoogst mogelijke zorg voor het dierenwelzijn.

Varkensvlees uit de Beemster

Drie boeren runnen sinds 2004 een uniek bedrijf. De varkens worden goed en met liefde behandeld, worden in ruime stallen met stro gehouden en eten goede voeding zonder antibiotica, groeihormonen of groeibevorderaars. Het bedrijf werkt uitsluitend met korte lijnen, zo levert de akkerbouw uit de Beemster het graan dat in het voer wordt verwerkt en het stro voor de huisvesting van de dieren. Tevens gaat de mest van de varkens weer terug naar deze akkerbouw. Boeren Arie-Jan, Yvonne en Tim bieden de mogelijkheid om dagelijks een bezoek te brengen aan de zichtstal waar u de dragende zeugen in het stro kunt bewonderen.

Scharrelkip

De scharrelkip is van een robuust ras, dat wil zeggen sterker en langzamer groeiend. De scharrelkippen krijgen meer ruimte en hebben een overdekte uitloop naar buiten waardoor de kippen meer bewegings- vrijheid hebben. De uitloop is verhard en zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme, dat is in het belang voor de gezondheid. Over de verharding ligt standaard een dikke laag strooisel zodat de kippen lekker kunnen scharrelen. Daarnaast krijgen ze dagelijks extra graan wat zowel binnen als in de overdekte uitloop wordt gestrooid.

Lammeren van eigen bodem

Voor de echte liefhebber en uitsluitend geselecteerd op kwaliteit en afkomstig uit Noord-Holland. De pasgeboren lammeren leven samen met hun moeder in het weiland waar zij op een natuurlijke manier eerst melk drinken en vervolgens het gras en de kruiden van het land eten, wat een natuurlijke en subtiele smaak geeft."

Johan Taam

TAAM, keurslager

Hoogstraat 3
1135BZ Edam
0299371751

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten